Grafit: čierny kôň medzi komoditami - Árendáš, Peter, 1986-
Grafit je komodita, ktorá je napriek svojmu významu a širokej škále aplikácií širšou verejnosťou výrazne prehliadaná. Vďaka výborným fundamentom ceny grafitu v uplynulých rokoch prudko rástli, pričom na tomto trende nič nezmenila ani dlhová kríza a turbulencie na globálnych finančných trhoch v druhej polovici roka 2011. Vďaka prudko rastúcemu dopytu a obmedzeniam na strane ponuky sa dá grafit považovať za perspektívnu investíciu aj v najbližších rokoch.