Environmentálna politika Slovenskej republiky po nežnej revolúcii - Miklós, László
Prvé roky po nežnej revolúcii, roky 1990-1992 a Summit Zeme`92. Zásady ekologickej politiky SR. Roky 1993-2003 a boj o Európsku úniu. Slovenská republika v Európskej únii od roku 2004 po súčasnosť.