Otázky konsolidácie verejných financií na Slovensku - Samuelčík, Ondrej
V príspevku boli analyzované možnosti znižovania verejných deficitov. Na Slovensku sa v najbližšej dobe zrejme budú využívať rozpočtové riešenia, teda znižovanie výdavkov (resp. zvýšenie ich efektívnosti) a zvyšovanie niektorých daní. Z realizovaného výskumu vyplýva, že z krátkodobého hľadiska treba zvyšovať dane a znižovať výdavky a z dlhodobého hľadiska zvyšovať efektívnosť verejných výdavkov. V príspevku sú názory expertov na verejné financie, v akých oblastiach znižovať verejné výdavky a ktoré dane prioritne zvýšiť. V záverečnej časti sú analyzované možné nedostatky, resp. rezervy vo verejných financiách.