Využitie menových nástrojov Poľskej národnej banky - Špirengová, Ivana
Menová politika Poľskej národnej banky. Využívanie jednotlivých druhov menových nástrojov Poľskou národnou bankou ako reakcia na vzniknutú ekonomickú situáciu v krajine so snahou dosiahnuť stanovený cieľ, ktorý si centrálna banka určila počas svojho pôsobenia. Postupná harmonizácia menových nástrojov Poľskej národnej banky s inštrumentáriom Európskej centrálnej banky.