Problémy dlhovej krízy v Európe - Chovancová, Božena
Optimistické prístupy v roku 2010 spojené s rastom jednotlivých ekonomík vo svete v súčasnosti vystriedala nová vlna pesimizmu a pokračovanie krízy v novej podobe. Bolo chybné označovať koniec predchádzajúcej krízy, keď skúsenosti z predchádzajúcich desaťročí jasne dokazujú, že záver každej recesie sa nevyhnutne prenáša do dlhovej krízy a osobitne sa to týka vládneho dlhu. Veľkosť deficitov a výška vládnych dlhov v percentách vo vzťahu k HDP (USA, Japonsko, euróza, Veľká Británia). V centre pozornosti finančných trhov sú značné kreditné a trhové riziká, ktoré súvisia s investovaním do vládnych bondov.