Mezinárodně neuznané státy: typologie, mýty a realita - Riegl, Martin
Štáty bez medzinárodného uznania a ich vplyv na geopolitické procesy na všetkých kontinentoch. Medzinárodne neuznané štáty v súčasnosti: Taiwan, Abcházsko, Južné Osetsko, Severný Cyprus, Somaliland, Kosovo, Náhorný Karabach, Saharská arabská demokratická republika, Palestína. Heterogenita neuznaných štátov.