Není stát jako stát aneb Když teritoriální státy nejsou schopny plnit základní funkce - Romancov, Michael
Zásada zvrchovanej rovnosti všetkých štátov - národov sveta. Dedičstvo európskych náboženských vojen. Kategória nefunkčných štátov.