Seriál : O behaviorálnyh financiách - Pilch, Ctibor, 1957-
Ukotvenie (anchoring) je kognitívna odchýlka od racionality, pomocou ktorej ľudia pri odhadovaní nejakej neznámej hodnoty vychádzajú z prvej informácie, ktorá im je dostupná. Ilustrácia ukotvenia na praktickom príklade.