... a prezident povedal: Buď fond suverénny fond Kazachstanu pomáha ekonomike krajiny - Bačišin, Vladimír
Základné ciele činnosti fondu, ktorý vznikol zlúčením dvoch akciových spoločností - Fondu stabilného rozvoja republiky Kazachstan Kazyna a Kazašského holdingu pre správu štátnych aktív Samruk. Modernizácia a diverzifikácia kazašskej ekonomiky s cieľom jej stabilizácie.