Profesia účtovník - jej súčasnosť a budúcnosť - Škultéty, Jozef
Harmonizácia a globalizácia účtovníctva a trvalá potreba zdokonaľovať a skvalitňovať účtovné výkazníctvo a tlak na cieľavedomé a systematické vzdelávanie účtovníkov. Jeden z cieľov globalizácie - posilniť profesiu účtovník v celosvetovom meradle so zámerom vytvoriť globálnu profesiu a zvýšiť schopnosť poskytovať služby aj v iných krajinách.