Vzdelávanie zamestnancov z pohľadu dane z príjmov - Kušnírová, Jana, 1977-
Podľa Zákonníka práce má zamestnávateľ povinnosť starať sa o prehlbovanie a zvyšovanie kvalifikácie svojich zamestnancov. Na druhej strane zamestnanec je povinný sústavne si prehlbovať kvalifikáciu na výkon práce dohodnutej v pracovnej zmluve. Zamestnávateľ je oprávnený uložiť zamestnancovi zúčastniť sa na ďalšom vzdelávaní s cieľom prehĺbiť si kvalifikáciu. Náklady s tým súvisiace sú pre spoločnosť (podnik) daňovo uznateľnými nákladmi.