Krizis v Jevrozone i pozicija Respubliki Slovakija - Lipková, Ľudmila
Vstup Slovenskej republiky do Európskej únie 1. mája 2004. Zavedenie jednotnej európskej meny 1. januára 2002. Pakt stability a rastu. Riešenie dlhovej rízy v Európe. Európsky stabilizačný fond založený 2. mája 2010.