Termíny na podanie daňového priznania a možnosť a podmienky predĺženia termínu - Válek, Juraj, 1981-
Daňové priznanie sa v zásade podáva do troch kalendárnych mesiacov po uplynutí zdaňovacieho obdobia. Lehota na podanie daňového priznania sa môže predĺžiť najviac o tri kalendárne mesiace s vínimkou daňovníka v konkurze alebo v likvidácii. Ak daňovník nie je v konkurze, môže si lehotu sám predĺžiť (za určitých podmienok) na základe oznámenia príslušnému správcovi dane. V prípade, že sú zistené chyby v podanom daňovom priznaní, môže sa podať opravné daňové priznanie.