Môže Španielsko a Taliansko žiadať o pomoc z eurovalu? - Frkáň, Branislav
Rok 2011 priniesol vážne obavy, že po Grécku, Írsku a Portugalsku sa o pomoc zo záchranných mechanizmov budú musieť uchádzať aj Španielsko a Taliansko. Stav verejných financií a základných makroekonomických ukazovateľov sa v týchto dvoch krajinách v priebehu štyroch krízových rokov výrazne zhoršil, významné riziko tkvie aj v bankovom sektore. Politickí predstavitelia prišli s ambicióznymi plánmi na ozdravenie svojich ekonomík, ich naplnenie je však otázne.