Meze růstu - Jirásek, Jaroslav A.
Založenie Rímskeho klubu v roku 1968 na podnet viceprezidenta Fiatu. Vznik Rímskeho klubu ako výsledok hľadania odpovede na rast povojnových problémov. Prizvaní odborníci na svetové modely. Svetové modely - odbor prakticky orientovanej ekonómie. Prvá správa Rímskeho klubu vydaná v r. 1972 pod názvom Medze rastu (Limits to growth). Hlavná myšlienka tejto správy. Posun záujmu od technických problémov k sociálnym, ekonomickým a mravným.