Budúcnosť hodnotového reťazca - Dzurová, Mária
Budúcnosť hodnotového reťazca definuje víziu celkového hodnotového reťazca založeného na dodávateľskom reťazci, ktorý začína od zdrojov, postupuje výrobou, distribúciou až do maloobchodu ku konečnému spotrebiteľovi. Riešiť hodnotový reťazec podmieňujú zmeny riadenia dodávateľských reťazcov, ktoré musia akceptovať trendy smerom k udržateľnosti, merateľným ukazovateľom efektívnosti, návratnosť investícií, návrat hodnoty značky aj zásob. Význam hodnotového reťazca. Dodávateľský reťazec a jeho budúcnosť. Perspektívy a zefektívnenie SCM. Sedem kompetencií pre strategické smerovanie SCM.