Kreativita ako predpoklad pre zvyšovanie výkonnosti a konkurencieschopnosti podniku - Kunertová, Petra
Kreativita je považovaná za hnaciu silu ekonomiky a rovnako stojí aj za úspechom v podnikateľskom prostredí. Príspevok poukazuje na význam kreativity uplatňovanej v rámci firmy, zobrazuje kreatívnu aktivitu ako predpoklad pre vznik inovácií, čo vedie v konečnom dôsledku k vytvoreniu konkurenčnej výhody na trhu. Nevyhnutné je definovať si spôsoby, ako spoznať kreatívny potenciál svojich zamestnancov, ako tento potenciál ďalej rozvíjať a podporovať. Dôležitým krokom zo strany podniku by mala byť tvorba organizačnej kultúry podporujúcej kreativitu a inovácie.