Od represe k demobilizaci? Vývoj hnutí za globální spravedlnost v západních zemích mezi lety 2001 až 2008 - Navrátil, Jiří
Vznik a vývoj hnutia za globálnu spravodlivosť (Global justice movement - GJM). Kľúčová udalosť - udalosti v Seattli v novembri r. 1999. Formy aktivít hnutia za globálnu spravodlivosť (niekedy nazývané ako antiglobalizačné hnutie). Teoretický model a dáta - sociálne hnutie v nepriaznivom prostredí. Koncept štruktúry politických príležitostí. Cieľová skupina a výber prípadov. Dynamika GJM a jeho represia. Vývoj represívnych opatrení v západných krajinách pred a po roku 2001.