<The> EU and the Arab spring - Satková, Monika
Protesty a nepokoje v Tunise, známe ako Arabská jar, sa rozšírili aj do strednej a severnej Afriky (MENA). Tieto nepokoje donútili Európsku úniu prehodnotiť svoju zahraničnú politiku voči tomuto regiónu. Nástroje použité Európskou úniou pri zmene svojej zahraničnej politiky ako reakcia na Arabskú jar.