Teoretické východiská vodcovských vlastností a hľadanie spoločných charakteristík úspešných lídrov - Ljudvigová, Ivana
V príspevku sú uvedené vodcovské vlastnosti úspešných lídrov prostredníctvom štúdia domácej a zahraničnej literatúry. Výsledkom prieskumu je komparácia štúdií vodcovských vlastností a charakteristík, ktoré v súčasnom meniacom sa podnikateľskom prostredí môžu prispieť k zdokonaleniu strategického riadenia. Dochádza k jeho skvalitneniu a k zefektívneniu.