Agrosektor patrí k najmenej kapitálovo vybaveným sektorom ekonomiky - Škriniar, Pavel, 1979-
Zrýchlenie konvergencie slovenskej ekonomiky k ekonomikám západnej Európy. Priemysel ťažiaci z prílevu zahraničného kapitálu a rastu produktivity práce ako hlavný ťahúň ekonomického rastu. Rast najmä high-tech a medium high-tech odvetví. Relatívne vysoká produktivita práce v porovnaní s inými štátmi strednej a východnej Európy. Likvidný bankový sektor. Agrosektor patriaci ku kapitálovo najmenej vybaveným sektorom ekonomiky.