Nemecko hľadá alternatívy - Pressburg, Adrian Peter
Pre zdravý rast nemeckej ekonomiky je európsky hospodársky priestor pritesný. Nemecko si musí hľadať odbytištia aj mimo Európy. Čína, India, Rusko a prakticky všetky ázijské štáty vítajú zbližovanie s Nemeckom. Najväší obchodní partneri Nemecka.