Jednotné poistné: hrozba, alebo príležitosť? rozhodnutie Európskeho súdneho dvora o smernici gender a jeho dôsledky na poisťovníctvo - Molik, Jaroslav
Smernica EÚ gender, ktorá od 21. decembra 2012 zakazuje stanovovať poistné podľa pohlavia. Európsky súdny dvor v marci 2011 rozhodol, že využívanie pohlavia pri ohodnocovaní rizika je v rozpore s Erurópskou chartou. Toto rozhodnutie je záväzné pre všetky štáty Európskej únie.