K významu konceptu sociálního státu po ekonomické krizi - Mertl, Jan
Teoretické východiská koncepcie sociálneho štátu. Podstatné vlastnosti koncepcie sociálneho štátu. Komparácia prístupov k ekonomickým javom. Koncepcia Amartya Sena vo vzťahu k sociálnej politike. Racionálne rozhodovanie a jeho obmedzenie.