Poznámky k niektorým súvislostiam interkultúrneho dialógu v Európskej únii - Márton, Milan
Problematika migrácie v rámci krajín Európskej únie. Interkultúrny dialóg a poznanie a rešpektovanie inokultúrnych fenoménov. Presadzovanie jednoty v rôznosti. Umožnenie menšinám žiť v ich kultúrnom dedičstve. Rešpektovanie kultúrnej rozmanitosti a podpora aktívneho európskeho občianstva.