Posilování principu subsidiarity jako jeden z faktorů růstu vlivu regionů v rozhodovacích procesech Evropské unie - Laboutková, Šárka
Prezentácia regionálných záujmov v Európskej únii. Ich postavenie v procese rozhodovania európskych inštitúcií. Výsledky empirického prieskumu organizácie The Assembly of European Regions v spolupráci s BAK, ktorý na základe indexu decentralizácie skúmal väzbu medzi autonómiou regiónov a ekonomickým rastom.