Bridlicový plyn rozdeľuje Európu - Debnár, Milan
Bridlicový plyn je normálny zemný plyn, čiže najjednoduchší uhľovodík - metán. Je to zemný plyn viazaný v horninách v hĺbke niekoľko tisíc metrov. Najväčšie zásoby bridlicového plynu. USA chcú skvapalnený plyn vyvážať, starý kontinent je v rozpakoch.