Kvalitný manažment zvyšuje hodnotu firmy
Cenami akcií firiem hýbu nielen ich dosiahnuté ekonomické čísla, ale aj to, ako trhy vnímajú ich šéfov. Kvalita vedenia fi rmy, ktorá zahŕňa nielen profesionálne schopnosti, ale aj také osobné vlastnosti topmanažérov ako čestnosť a bezúhonnosť, má priamy a dokonca merateľný vplyv na jej hodnotenie analytikmi. Tí posudzujú, či sú spoločnosti úspešné a či majú predpoklady byť úspešné aj v budúcnosti.