Sociálna kvalita – reálny politický projekt pre Slovensko? - Antalová, Mária, 1952-
Prezentácia koncepcie sociálnej kvality z pohľadu jej autorov, posúdenie úrovne jej metodologického rozpracovania a identifikácia možnosti jej implementácie. Politický projekt pre Slovensko by mal rešpektovat všetky dimenzie spomínanej vízie, ale i konkrétne podmienky našej krajiny. Sociálna kvalita vyžaduje implementáciu učiacej sa spoločnosti, ktorej podstata vytvára silné synergické efekty potrebné aj pre samotnú sociálnu kvalitu, a to nielen v oblasti jej kondicionálnych faktorov (sociálno-ekonomickej istoty, sociálnej kohézie, sociálnej inklúzie a sociálnej kompetentnosti), ale i v rámci konštitučných i normatívnych faktorov.