Eastman Kodak Company - Kapoun, Jan
Legendárna spoločnosť Eastman Kodak v súčasnosti zápasí o prežitie. Firma, známa po svete vďaka svojim fotoaparátom a fotografickému materiálu, si dokázala viac ako jedno storočie udržať pevné postavenie v odvetví fotografického priemyslu. Zrod a začiatky spoločnosti sú späté s vynálezcom a podnikateľom George Eastmanom. Vynález fotoaparátu Kodak, Kodak Pocket a Kodak Brownie. Eastmanova filozofia riadenia. Inovatívne produkty v medzivojnových rokoch. Podniková kultúra. Diverzifikácia a konkurenčný boj. Vzostup a voľný pád.