Produktivita a štruktúrne zmeny zamestnanosti - Kavec, Ján
Vplyv štruktúrnych zmien zamestnanosti na úroveň produktivity. Príspevok vychádza z údajov o zmenách v štruktúre pracujúcich v priebehu rokov 1998-2010 v EÚ 15 a v SR v absolútnych i pomerných počtoch. Nadväzne na charakteristiku vývoja časových radov počtu pracujúcich v členení podľa hlavných tried Medzinárodnej štandardnej klasifikácie zamestnaní ISCO-88 zobrazuje v tabuľkách podobnosti a rozdielnosti medzi EÚ 15 a SR. Následne pomocou regresnej analýzy skúma vplyv zmien v štruktúre zamestnanosti na úroveň produktivity práce na pracovníka i na odpracovanú hodinu.