Kanibalizace v produktovém portfoliu - Boháček, Jiří
Ako predchádzať vzájomnej kanibalizácii produktov. Základom je výskum. Získanie informácií o silných a slabých stránkach produktu, o dôvodoch na kúpu, o cenovej prefenrencii zákazníkov, o záujme zákazníkov o nové produkty. Modelovanie budúcej situácie a prognózovanie budúcej podoby trhu. Modelovanie krok za krokom. Úloha marketingu - pomocou analýzy určiť, ktoré sú najpravdepodobnejšie dôvody vysokej substitúcie produktu. Nie je kanibalizácia ako kanibalizácia.