Zmeny v rodinnom správaní a ich odraz v miere chudoby - Ošková, Silvia, 1979-
Zmeny v ekonomickom, spoločenskom ako aj politickom systéme sa zákonite odzrkadlili aj v rodinnom správaní. V krajinách EÚ môžeme vidieť v rodinnom správaní tieto skutočnosti: uprednostňovanie spolužitia pred manželstvom, narastanie rozvodovosti, zvyšovanie počtu detí narodených mimo manželstva, ako aj pribúdanie jednorodičovských rodín. Súčasné demografické trendy môžu vyvolať väčšie ohrozenie chudobou určitých skupín obyvateľstva. Príspevok sa zameriava na to, ako demografické a rodinné správanie obyvateľstva ovplyvňuje mieru chudoby v spoločnosti.