Konkurencieschopnosť slovenského hospodárstva vo vzťahu k energetike v období finančnej krízy - Lištiak, Peter
Oblasti zvyšovania energetickej hospodárnosti, podpory obnoviteľných zdrojov a znižovania emisií skleníkových plynov na Slovensku. Technologický pokrok a podiel high-tech výrobkov na celkovom exporte. Schopnosť ekonomiky vytvárať nové pracovné príležitosti. Fiškálna politika a udržateľnosť verejných financií pri súčasnom budovaní atraktívnejšieho podnikateľského prostredia. Analýza hospodárskych cieľov SR vyplývajúcich nielen z prijatia stratégie Európa 2020.