Uplatňovanie nezdaniteľných častí základu dane v roku 2012 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Pokračovanie príspevku z predchádzajúceho čísla. Daňovník, ktorý je zároveň aj poberateľom dôchodku musí od roku 2011 pri uplatňovaní nezdaniteľnej časti základu dane na daňovníka posudzovať, či mu vznikol nárok na uplatnenie nezdaniteľnej časti základu dane na daňovníka, t. j. či dosiahol tzv. aktívne príjmy a až potom posudzuje, na akú výšku nezdaniteľnej časti základu dane na daňovníka mu vznikol nárok v závislosti od dosiahnutého základu dane z aktívnych príjmov.