Malé podniky v návrhu smernice o ročných účtovných závierkach - Juhászová, Zuzana, 1970-
Skupinu podnikov, ktoré sa označujú ako mikropodniky, môžu niektoré požiadavky na zostavenie účtovnej závierky zaťažovať a náklady na zostavenie účtovnej závierky tak môžu byť v konečnom dôsledku vyššie, ako hodnota poskytovaných informácií. Z tohto dôvodu Rada Európskej únie navrhuje upraviť aj Smernicu Rady 78/660/EHS o ročnej účtovnej závierke niektorých typov spoločností.