Systém časovej banky ako alternatívny nástroj sociálnej ekonomiky - Pongráczová, Eva, 1971-
Za účelom budúcej implementácie projektu Časová banka sa uskutočnil dotazníkový prieskum s cieľom zistiť záujem potenciálnych účastníkov o aktivitu uvedeného druhu. V dôsledku globálnej hospodárskej krízy sa sociálne problémy spoločnosti stále prehlbujú, zápasíme s vysokou nezamestnanosťou, hrozbou sociálneho vylúčenia a rizika chudoby. Pri riešení týchto problémov sa očakáva aktívny prístup jednotlivca a komunít, a to aj prostredníctvom združovania občanov pri využívaní rôznych nástrojov sociálnej ekonomiky.