Dynamika ľudského prístupu k svetu v diele Jana Patočku - Javorská, Andrea
Patočkova polemika s filozofickým myslením Husslera a Heideggera v kontexte otázok: Aká je základná ľudská situácia a či existuje spôsob ako opísať skúsenosť človeka s problematickosťou tejto situácie.