Analýza makroprostredia - dôležité východisko diagnostiky podniku - Hutera, Milan
Definícia makroprostredia a jeho vplyv na činnosť podniku. Analýza prvkov makroprostredia pomocou metódy PESTEL. Vplyv faktorov rozčlenených do skupín: politické faktory, ekonomické faktory, sociálne faktory, technologické faktory, environmentálne faktory, právne faktory. Analýza PESTEL zohľadňujúca lokálne, národné a globálne faktory.