Príjmové nerovnosti v kontexte ekonomického rastu - Tkáč, Miroslav, 1987-
Príspevok rozoberá problematiku vývoja príjmovej diferenciácie v závislosti od ekonomického rastu, pričom hodnotí aj vypovedaciu hodnotu tradičných ekonomických indikátorov o úrovni a vývoji blahobytu spoločnosti a jednotlivých obyvateľov. Nosnú časť tvorí analýza dát o vývoji hrubého domáceho produktu a príjmov jednotlivých skupín obyvateľstva USA. Vývoj príjmovej diferenciácie je posudzovaný prostredníctvom odhadovaných údajov o priemernom príjme a mediánových príjmov jednotlivých príjmových skupín obyvateľstva.