FATCA v boji proti daňovým únikům - Antošová, Jana
Vytvorenie celosvetového medzištátneho systému výmeny informácií v boji proti daňovým únikom. Americký zákon FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act), ktorého cieľom je prinútiť prostredníctvom systému zrážkových daní zahraničné inštitúcie k poskytovaniu informácií o účtoch klientov americkým daňovým úradom.