Problémy vplyvov prostredia na rozvoj podnikania v globálnych podmienkach - Porvazník, Ján
Rozvoj podnikania v globálnych podmienkach ovplyvňovaný rozvojom prírodných, technických a spoločenských vied ako aj ich vzájomným prepájaním a ovplyvňovaním. Celosvetová kríza pri tvorbe produktov ako aj ich nevyvážená spotreba. Model systému tvorby produktov v prostredí podnikateľského celku. Charakteristika jednotlivých druhov prostredí, ktoré ovplyvňujú tvorbu produktov.