<The> topicality of social market economy in time or globalization (possibilities and limits of economic and social policy) - Lisý, Ján
Model sociálnej trhovej ekonomiky. Princípy individuality, solidarity a pomoci. Mechanizmus fungovania modelu sociálnej trhovej ekonomiky. Ochrana súkromného vlastníctva. Konkurencia a monopoly. Úloha štátu, prerozdelenie výnosov a sociálny systém. Stabilita menového systému a sociálne istoty.