Vplyv dodatočného daňového priznania na platenie poistného na sociálne poistenie - Dunčková, Katarína
Sociálna poisťovňa pri posudzovaní vzniku odvodovej povinnosti samostatne zárobkovo činných osôb, ako aj následnom určení výšky odvodovej povinnosti, vychádza z príjmov z podnikania a z inej samostatnej zárobkovej činnosti tak, ako ich samostatne zárobkovo činná osoba uvedie v daňovom priznaní k dani z príjmov fyzickej osoby za príslušný kalendárny rok.