Alternatívne prístupy k identifikácii kultúrnych dimenzií na cieľovom trhu - Štetka, Peter, 1986-
Komparácia národných kultúr a aplikácia výsledkov do marketingu. Výskum Geerta Hofstedeho. Trompenaarsov a Humpden-Turnerov prístup a kultúrne dimenzie. Univerzalizmus versus partikularizmus. Individualizmus versus koletivizmus. Difúzna versus špecifická dimenzia. Úspech versus prisudzovanie. Vzťah k času. Schwartzov prístup k interkulturálnym diferenciám. Štruktúra Schwartzovho modelu kultúrnych hodnôt. World values survey - projekt v oblasti merania ľudských hodnôt v interkulturálnom meradle.