Procesy decentralizácie a dezintegrácie Ruskej federácie z pozície tranzitívnej teórie - Skalická, Monika
Historický prehľad procesu tranzície a formovania politického systému post-sovietskeho Ruska. Obdobie Gorbačovej "perestrojky". Pozadie procesov decentralizácie a dezintegrácie Ruska. Decentralizácia, dezintegrácia a volanie po vláde pevnej ruky. Vladimír Putin a centralizácia moci.