Migrácia občanov Slovenskej republiky v krajinách Európskej únie z pohľadu sociálnej sféry - Slaninková, Jana
Migrácia pracovnej sily v rámci Európskej únie a jej súvis s procesom globalizácie. Prognózovanie miery nezamestnanosti a zisťovanie podmienok migrácie obyvateľov Slovenska do vybraných členských krajín EÚ. Spracovanie prehľadu o podmienkach zamestnanosti, sociálneho a zdravotného systému. Faktory ovplyvňujúce záujem o pracovnú migráciu.