Afganistan a Irán - podivné susedstvo - Čech, Ľubomír, 1955-
Historické pozadie vzájomných vzťahov a podstata iránskej politiky "cukru a biča" voči svojmu východnému susedovi. Politika, ktorá má ďaleko od dobrosrdečného susedstva. Úsilie Iránu odvrátiť pozornosť od vlastných vnútorných problémov s využitím problémov v Afganistane.