Faktory vplyvu na vznik a vytváranie medzinárodných organizácií pred 20. storočím - Grešš, Martin, 1978-
Aj keď sa s medzinárodnými organizáciami stretávame až začiatkom a v prvej polovici 19. storočia, tieto majú svojich predchodcov, hlavne čo sa týka ideí globálneho usporiadania.