Podniky v kríze: Prepúšťanie nie je všeliek - Záležáková, Eliška
Prepúšťanie z krátkodobého hľadiska prinesie efekty v podobe zníženia nákladov, ale do budúcnosti ich môže zase zvýšiť v dôsledku výberu a prijímania nových pracovníkov a najmä investovania do ich rozvoja, ich znalostí, zručností a pod.